16 Jun 2009

berjaya dalam temu duga pembantu pembangunan masyarakat!

saya berjaya dalam temu duga sebagai pembantu pembangunan masyarakat.
saya mendapat berita ini pada pukul 4 petang setelah bermula memeriksa keputusan temu duga sejak pukul 8 pagi.
saya akan bertugas di jabatan kebajikan masyarakat yang beralamat tingkat 21-24,menara tun ismail mohamed ali,jalan raja laut,kuala lumpur.
tapi,saya belum diberitahu mahu bertolak pada tarikh apa.
saya disuruh menunggu surat pemberitahuan rasmi oleh spa.
harap-harap semua ini berjalan lancar.

sebelum ini,saya pernah menerima temu duga baru iaitu:jurucakap bahasa cina mahkamah.
temu duga ini akan diadakan pada pukul 8 pagi pada 16 jun (hari ini).
saya tetap akan pergi walaupun saya telah berjaya dalam temu duga tersebut.
saya suka kerja pembantu pembangunan masyarakat.
tapi,saya mahu menguji bahasa cina dan melayu dalam ujian lisan dan bertulis dalam bentuk format.

inilah peluang keemasan saya.
jadi,saya tidak akan membazir peluang tersebut.
harap-harap spa tidak salah faham tujuan saya menerima temu duga jurucakap setelah berjaya dalam temu duga pembantu pembangunan masyarakat.

39 ulasan:

  1. tahniah. ok tak kerja tu? ada tak kerja tu kat terengganu

    BalasPadam
  2. sya mohd hazuan dr mlk..umr 21 tahun.. pd 29hb 10 ini sy juga mnedpt pggln temuduga untuk pembantu pembangunan masyarakat s17
    klu awk tak keberatan, bolehkah awk berkongsi pengalaman semasa awk di temuduga...sekian terima kasih.. email saya..mohd hazuan bin md sap, head_makers88@yahoo.com blog saya: uanhaz88@blo

    BalasPadam
  3. saya juga mendapat panggilan temuduga untuk jawatan ini pada 27 oktober 2009. diharap awak tak keberatan untuk berkongsi pengalaman dan soalan2 yang ditanya semasa temuduga. email saya aennajwa@yahoo.com. terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mtk tlg plzzx...pe antre soaln nye ye..blh share x..email sy..maria_hafni@yahoo.com.ty

      Padam
  4. Saya mendapat panggilan temuduga untuk jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat S17.Saya kurang faham tentang diskripsi tugasnya.Saya harap awak x keberatan untuk berkongsi pengalaman dan soalan2 yang ditanya semasa ditemuduga .Email saya zarienaz@yahoo.com.Terima Kasih.

    BalasPadam
  5. hye...
    cam interview 2...
    aper soklan ek...
    aper yg u faham bout jawatan ne??
    bole share x???

    respon me...jumpul_x@yahoo.com.my....

    BalasPadam
  6. nak berjaya dalam temuduga pembantu pembangunan masyarakat s17 amalkan bacaan 4 kul pasti ada kesannya,selamat MEMCUBA....

    BalasPadam
  7. sya nk tau dalam tmu duga bg pembantu pembangunan masyarakat nie...soalan pe yg dia akn tny...e-mel sya ad_cyborg91@yahoo.com...secepat boleh sbb 12 mei 2010 sya akn dtemu duge

    BalasPadam
  8. sy nak tau apakah soaalan2 yg akan ditnya dlm temuduga tu...?? sy kurang paham ttg diskripsi tugas nya...email kan kepada sy emilygurlz42@yahoo.com secepat mungkin sblm 27/7/2010

    BalasPadam
  9. Hai..saya baru mendapat tawaran temuduga untuk jawatan pembantu pembangunan masyarakat,so harap kalo boleh share,soalan ape yg akan di tanye dan deskripsi tugas tersebut..e-mail me sue_rul@yahoo.com b4 7 mac 2011..Thanks ya

    BalasPadam
  10. hai...
    bole share x soklan pe yg die tnye
    mse interview tu...

    emel sy ke "colouredlife@ymail.com" ye...
    tQ

    BalasPadam
  11. hai sya eita....sya bru mendapt temuduga pem.pmbangunan masyarakat s17...bleh x berkongsi pengalaman anda?
    soalan mcm ne yg akan ditanya?e-mail sya...eita_piss@yahoo.com.my

    BalasPadam
  12. hye...boleh tlg sy...
    sy ada intrview bulan ni...bleh kongsi ilmu2 dan tips2 bermanfaat dgn sy?

    emelkan ke----> nomeehunny@ymail.com

    bantuan u amat dihargai...

    BalasPadam
  13. interview pembantu pembangunan masyarakat...i xde idea lgsg...hope dpt prepare awal2...pls help me...

    BalasPadam
  14. hi..blh mta tlg n mta pgalaman.sy nak tau apakah soalan2 yg akan ditnya dlm temuduga tu...?? sy kurang paham ttg diskripsi tugas nya...email kan kepada sy alicialeo8827@yahoo.com secepat mungkin.

    BalasPadam
  15. salam...jumaat nie sy kene p temuduga pembantu pembangunan msyarakat...tp x paham sgt lah ngan jwatan tuh....sape2 leh tolong email kan kepada sy chokyyokiegirlz@yahoo.com...please...

    BalasPadam
  16. salam,ahad ni sy ada ujian temuduga pembantu pembangunan masyarakat..sape2 ada yang boleh tolong ape tips2 and soalan2 pasal temuduga tu email saya..alida9009@yahoo.com...please me..

    BalasPadam
  17. salam,, sy mendapat pggln temuduga same sprti awk.. blh kongsikan x ape2 mengenai pembangunan masyarakat nie..emailkn kt sy eja_lienmafia@yahoo.com..... t,kasih.

    BalasPadam
  18. biasa tanaya soalan ape hek???

    BalasPadam
  19. hye. bole x bg tips ckit. esok jam 8am sy akan di interview pembantu pembangunan masyarakat.

    email : seri_clunk@yahoo.com
    ASAP
    TQ

    BalasPadam
  20. hye..sya ad tmuduga pmbantu pmbngunan msyrkt s17 pd 19.08.11 ni,lau xkbratan, boleh x share soalan dan tips smasa tmuduga..ini kali ptma sy dtmuduga,so pnglmn xde..

    Email: hana_040788@ymail.com

    Thanks

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai...blh x share @ ape tentng pembantu pembungan masyarakt kat sy mase intrview..ni first time sy dpt intrview dr spa..
      email: farah_an90@yahoo.com

      Padam
  21. salam..sy ade tmduga pmbantu pmbangunan masyarakat s17 esok..boleh bg tips x..ni pngalaman pertama...

    email: thie_thieha@yahoo.com.my

    BalasPadam
  22. hye..sya ad tmuduga pmbantu pmbngunan msyrkt s17 esok.boleh x share soalan dan tips smasa tmuduga..ini kali ptma sy dtmuduga,so pnglmn xde..

    email: emafahimah@ymail.com

    BalasPadam
  23. hai...isnin nie sy ad tmuduga sbgai pmbantu pmbangunan masyarakat...boleh share x ap tgas2 die n ap solan yg die tny....
    email: chokyyokiegirlz@yahoo.com

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum..ehmm sy dpt temuduga pembantu pembangunan masyarakat..ble x share soalan2 yg besa penemuduga tu soal?ne pes time sy g intebiu spa..tolong email sy ye..tQ..dnieyds@yahoo.com

    BalasPadam
  25. salam..saya juga baru dapat panggilan temuduga ppm ni..1st time dapat panggilan dr spa.h0pe bole share sumthing..or anyone y ad experience interview ppm bole tlg share cket pengalaman n pengetahuan..tq..wanni_nsr@yahoo.com

    BalasPadam
  26. Salam,
    saya juga baru dapat panggilan temuduga pembantu pmbangunan masyarakat.. minta tuan tlg share sedikit info2 ms intvw.. 1st time dpt pangglan gak. tq.. ant2482@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. blh x share kalau tau ape2 sal pembantu pembangunan masyarakt? farah_an90@yahoo.com

      Padam
  27. sudilar kiranya share soalan temuduga..nie email say misspipopo@yahoo.com

    BalasPadam
  28. leh x share info temuduga?syahaniq@yahoo.com

    BalasPadam
  29. hi..sy eza,sy ada interview bln 6 ni..bleh syer tips n soalan yg ditanya..1st time nk g interview
    pembantu pembangunan masyarakt ni..respon me pls..raniza.hassim@yahoo.com

    BalasPadam
  30. hai saya taqim. saya ada mendapat temuduga dari spa jawatan ini.. boleh share tak deskripsi tugas dan hal berkaitan... tqvm. ztaqiim@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai.. saya syida.. saya bakal mjalani tmuduga yang sama mingu depan.. boleh tak awak share apakah antara soalan interiew yang ditanya serta maklumat sampingan yang lain.. jika sudi,.ini emel saya nurr877@yahoo.com .tq!.

      Padam
  31. Salam...hai...sy lina,ada sesiapa dpt tlg sy serba sedikit tentang temuduga yg biasa pegawai2 temuduga berikan pada kt tak...tlg email ke assyam8483@yahoo.com.tqvm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blh shre x soaln y dtny...plzzz...

      Padam
  32. salam...saya baru sahaja mendapat surat temuduga sebagai pembantu pembangunan masyarakat s17. kalau tak keberatan boleh tak awak konsikan sedikit apakah soalan2 yang diajukan semasa sessi temuduga? saya akan ditemuduga pada 30 sept 2013 ini. saya lihat entry awak ini pada 2009. tentu sudah 4 tahun juga awak melibatkan diri sebagai p.pembangunan masyarakat kan?? boleh kongsikan sedikit pengalaman awak bekerja dan diskripsi bidang ini. serta jika tak keberatan boleh kah awak kongsi hala tuju jawatan ini. adakah p.pembangunan masyarakat ini boleh memohon kenaikkan pangkat dan apakah gred tertinggi yang kita boleh pohon.. tolong emailkan ke anie_ab_rah@yahoo.com. saya dahului dengan jutaan terima kasih atas kerjasama anda. hanya Tuhan yang akan membalasnya....

    BalasPadam
  33. Salam...sya juga bru shaja trma tawaran utk tmuduga pmbantu pmbangunan msyarakat ini...klau tak kberatn,bleh tak awak kngsi kn srba sdkit tntang jwatan ini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa kata upload sja kat sni contoh soalan tu, x perlu nak minta2 lg....yer tak??

      Padam